۱۳۹۹/۱۰/۰۸
مشهد: شهری با یک میلیون و ۳۰۰هزار حاشیه نشین و ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد شهری ، که درصورت وقوع زلزله نسببتا شدید فاجعه بزرگی در پی خواهد داشت
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسانرضوی درمصابحه با خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص آمادگی شهر مشهد در مواجهه با وقوع یک زلزله احتمالی گفت : درباره این سؤال میشود ساعتها صحبت کرد. ماجرا جنبههای مختلفی دارد. در حد امکانات کشور ما، مشهد بهنسبت وضعیت خوبی دارد. بااینحال، تابآوری دربرابر زلزله، بستگی به شدت زلزله، بزرگی آن، به اینکه کجا اتفاق میافتد و خیلی عوامل دیگردارد. بعد از زلزله کرمان، اقدامات خوبی در کشور انجام شد، مثل مقاومسازی ساختمانها، اجرای آییننامه۲۸۰۰ و مقررات ملی ساختمان. که البته مؤلفههای مختلفی روی اثربخش بودنشان دخیل می باشد .
حجتعلی شایان افزود اکثر نقاط کشور پتانسیل لرزهخیزی دارد و در همین استان خودمان، ۶۵درصد از پهنه، دارای خطرپذیری بالاست، و وقتی در مشهد، یکمیلیون و ۳۰۰هزار حاشیهنشین داریم، بهطورطبیعی اگر زلزله نسبتا بزرگی رخ بدهد، این مناطق با بافتهای فرسودهاش دچار مشکل خواهند شد. واین دغدغهای است که در همه کلانشهرها وجود دارد.
شایانفر در خصوص مقاوم سازی بافت های فرسوده روستایی گفت : بنیاد مسکن، هرسال ۲۰۰هزار واحد را در سطح کشور بهسازی میکند. حدود ۱۳۰هزار واحد مسکونی روستایی هم در خراسانرضوی مقاومسازی شده است، اما آنچه انجام شده در حد ۳۵درصد از کل کار است و ۶۵درصد از حدود ۴۵۰هزار واحد روستایی استان، باقی مانده است. ایشان با اشاره به وجود کمبودهایی افزود، دستگاهها در حد توان و بودجهشان دارند کار میکنند. اما برای رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
شایانفردر خصوص اقدامات شهرداری مشهد برای آمادگی دربرابر بحرانهای احتمالی گفت : علاوه بر 15 سالن چند منظوره مدیریت بحران که در حال بهره برداری هستند 4 سالن دیگر نیز درحال احداث می باشد ، همچنین ایجاد سامانه پاسخ سریع را هم در دستورکارشهرداری می باشد ، سامانهای که با بهرهبرداری کامل میتواند چندثانیه پیش از وقوع زلزله، با کارهایی مثل مدیریت حرکت قطار شهری، مسدودکردن لولههای اصلی گاز و... تلفات و خسارتهای احتمالی را کاهش دهد. وی به آموزش مردم درقالب گروههای واکنش اضطراری «دوام ثامن» هم بهعنوان کار مهم دیگر شهرداری اشاره میکند که تا الان ۱۰ هزار نفر عضو آن و ۳ هزار نفر ساماندهی شدهاند.
شایانفر در پایان تأکید میکند که هرچند نقش دستگاهها در تدوین آییننامهها و نظارت بر آن مهم است، همهچیز را نباید دولتی دید و نقش مردم بهویژه در مقاومساختن خانههایشان خیلی مهم است، چون «۹۰ درصد تلفات انسانی در زلزلههای دنیا کسانیاند که دراثر فروریختن منزل یا ساختمانهای عمومی از بین میروند.»
منبع : اداره کل مدیریت بحران خراسان رضوی
تعداد بازدیدها : ۸۰
مطالب مرتبط با این موضوع :